Nieuw parceldepot in Deinze

GLS optimaliseert zijn netwerk: de werkzaamheden voor de bouw van een nieuw depot voor pakketten in Deinze zijn gestart. Dit moderne en duurzame depot neemt de capaciteiten over van de locaties Merelbeke, vlak bij Gent, en Roeselare. Merelbeke blijft actief als vrachtdepot.

post-image-3
In het depot van Deinze kunnen tot 35.000 pakketten per dag worden verwerkt. De infrastructuur, met een oppervlakte van 4000 m2, beschikt over een moderne sorteermachine met drie sorteerbanen en meer dan 120 poorten, met mogelijkheid tot uitbreiding wanneer een uitbreiding van de capaciteit nodig wordt.
"Doordat we de processen exclusief concentreren op de verwerking van pakketten verbeteren wij de kwaliteit en doeltreffendheid van de dienstverlening", aldus Luc De Schrijver, General Manager GLS Belux. In Deinze werken ongeveer 40 mensen voor GLS. Daarnaast doen de vervoerspartners van GLS hier nog beroep op 75 chauffeurs-bezorgers. GLS zal in de toekomst de verwerking van vrachtzendingen van de gehele regio hergroeperen in Merelbeke.
In het teken van duurzame ontwikkeling
Het gebruik van milieuvriendelijke energiebronnen is een prioriteit bij GLS, zoals blijkt uit de warmtepomp, de regenwaterinstallatie of het gebruik van recycleerbare bouwmaterialen. De Belgische dochteronderneming maakt een snelle ontwikkeling door: Deinze is al het vierde ecologische depot. Alleen Duitsland telt meer duurzame GLS-locaties.
GLS Belgium is ook een voorloper op het gebied van de rittenorganisatie: steeds meer voertuigen, die instaan voor de vaste verbindingen, rijden rechtstreeks tussen de locaties zonder consolidatie in een hub, in geval dat de beladingsgraad hoog genoeg is. "Dat vertaalt zich in tijdwinst en CO2-besparingen", vertelt Luc De Schrijver. Dankzij de hergroepering in Deinze kan men gebruik maken van nieuwe rechtstreekse routes. 
De nieuwe locatie ligt in de nabijheid van de snelwegen A10 en A14 en profiteert daardoor van een strategische ligging tussen Nederland en Frankrijk. GLS rekent hierdoor op een toename van de hoeveelheid pakketten; een uitbreiding van het depot is overigens al opgenomen in de planning. De ingebruikname is voorzien voor augustus. GLS Belgium investeert ongeveer tien miljoen euro in deze nieuwe locatie.
Back to top button
Close
Close