Stukot.be, een veilingsite voor studentenspullen

De Vlaamse hogescholen en universiteiten lanceren een nieuw platform dat in de eerste plaats voor studenten is bestemd. Het project werd ontwikkeld samen met de bank KBC en het Brussels mobiel bureau Tapptic.

post-image-3
Het Belgische web verwelkomt vandaag een nieuwe site: Stukot.be, een nieuw platform waar studenten tweedehandse studentenspullen kunnen kopen en verkopen.  
Dankzij dit initiatief kunnen studenten die op zoek zijn naar goedkoop materiaal (of hun eigen spullen willen verkopen), objecten een nieuw leven bieden. Het gaat om uiteenlopende zaken zoals een keukenmeubel, stoelen, koelkasten en bedden.  
Het project kon profiteren van de expertise van bureau Tapptic en werd voor de gelegenheid aangepast om te bekijken via smartphone en tablet. In een tweede fase zal de site ook worden gelanceerd voor Franstalige studenten.
Volgens de oprichter van Stukot.be, Niels Helsen, is het de ambitie van de site om voort te borduren op het succes van Stubooks.be (een platform voor de verkoop van tweedehandse schoolboeken, dat twee jaar geleden werd ontwikkeld en al 14.000 gebruikers telt; er worden meer dan 370.000 syllabi en tweedehandsboeken aangeboden) “om een platform te vormen waarop studenten ideaal materiaal voor hun kot vinden, tegen een schappelijke prijs.”
 
Back to top button
Close
Close