Tweedehands iPhone onveranderd populair

Ook al klinken er zo nu en dan kritische geluiden over Apple, de producten zijn nog altijd erg gewilde gadgets, zo blijkt uit cijfers van 2dehands.be. Op 10 september zal het bedrijf het nieuwste model van de iPhone 5 aankondigen en zoals bij de komst van ieder nieuw Apple product, pieken ook nu de bezoekersaantallen op de zoekertjessite.

post-image-3
De zoekterm iPhone staat zelfs op de 4de plaats in de top van meest gezochte items. Ook het aanbod aan alle verschillende modellen iPhones is enorm gestegen. Momenteel staan er ca. 6.000 iPhones te koop, vorig jaar rond deze tijd waren dat er nog 3.500. 
Op het moment wordt er meer dan 4.000 keer per dag gezocht naar een iPhone op 2dehands.be, 10% meer dan ten tijde van de launch van de eerste iPhone 5, nu bijna 1 jaar geleden. Binnen de rubriek van gsm’s en smartphones gaat 1/3 deel van alle bezoekers op zoek naar een Apple smartphone. Samsung neemt de 2de positie in met 20% van al het bezoek in de betreffende rubriek. 
“Apple producten blijven enorm prijzig, en dat is precies de reden waarom veel mensen op zoek gaan naar een tweedehands exemplaar,” aldus Aldine Reinink, verantwoordelijk voor 2dehands.be. “De prijs van de toestellen is afhankelijk van het model, de staat waarin de smartphone verkeert en de ouderdom, maar je kunt gemiddeld 25% goedkoper uit zijn als je een goede iPhone op 2dehands.be aanschaft.” 
Back to top button
Close
Close