Wordt het historisch akkoord tussen Vodafone/Verizon vandaag aangekondigd?

De twee telecomreuzen zouden een akkoord hebben gesloten over de verkoop van de 45% die Vodafone heeft in Verizon Wireless, hun Amerikaanse joint venture. Het bedrag van deze activiteit op zich is uitzonderlijk en zou vooral het einde van Vodafone betekenen op de Amerikaanse markt.

post-image-3
Het vermelde bedrag nadert de 130 miljard dollar (98 miljard euro). Volgens de termen van de overeenkomst zou Verizon voor de helft betalen met aandelen – de beurskapitalisatie van de groep bedraagt momenteel 135 miljard door – en voor de helft in cash,  aldus de Britse krant The Guardian.
Het bedrag van deze operatie zou van de overname de derdegrootste operatie van fusie-overname maken, na de OPA van 203 miljard dollar van Vodafone op Mannesmann in 1999 en die van 181 miljard van Time Warner op AOL het jaar daarop.
De overname zou tenslotte de inspanningen van Verizon belonen om 100% te controleren van Verizon Wireless, het grootste mobiele telefoonnetwerk in de Verenigde Staten, en zou gekenmerkt worden door het vertrek van Vodafone van de Amerikaanse markt. De twee groepen zouden binnen de dag hierover berichten.
Back to top button
Close
Close