Sterke stijging van de online verkoop tijdens de eindejaarsfeesten

De sector van de online verkoop zou dit jaareinde een recordomzetcijfer moeten neerzetten. De internauten geven de voorkeur aan modeartikels, multimedia, software en speelgoed...

post-image-3

De handelaars die over een online verkoopplatform beschikken zouden zich mogen verwachten aan een omzetcijfer van 216 miljoen euro tijdens de eindejaarsfeesten (van 26 november tot 30 december), wat 14,8% vertegenwoordigt van hun globale omzetcijfer (dat voor 2012 op 1,46 miljard geschat wordt). Volgens de Belgische vereniging van online handelaars BeCommerce, die 425 webshops bekeek (80% van de Belgische e-commerce markt), gaat het om een stijging met 13,6% tegenover 2011.

Het publiek dat via het web koopt wil vooral de drukte en de stress in de winkels vermijden. De online aankopen betreffen vooral modeartikelen en accessoires (55%), multimedia en elektronica (18%), speelgoed (22%), hardware en software (22%), boeken, cd en dvd (17%) en decoratieve voorwerpen (17%).

De mensen die via het internet kopen willen vooral de drukte in de winkels vermijden (83%), ontsnappen aan de beperkingen van de openingsuren (61%), en menen dat het om een gemakkelijke manier gaat om hun shopping te doen (56%) waarbij zij de door shopping veroorzaakte stress vermijden (56%) en tijd winnen (44%).

Back to top button
Close
Close