Zijn professioneel materiaal doorverkopen

Professioneel en industrieel materiaal doorverkopen kan je niet doen op eBay. Een makelaar uit Louvain-La-Neuve heeft zich gespecialiseerd in online veilingen voor B2B.

post-image-3

Auctelia, gespecialiseerd in de doorverkoop van overtollig materiaal, heeft tijdens Euroskills 2012 (het Europees kampioenschap van technische beroepen) een nieuw platform voor online veilingen voorgesteld. Voortaan ontwikkelt het Brabantse bedrijf zijn activiteiten op internationaal niveau en stelt het een nieuw online verkoopplatform voor dat bedrijven moet toelaten om hun transacties van tweedehands materiaal veilig te doen verlopen.

Auctelia zorgt bijvoorbeeld, voor rekening van zijn klanten, voor de zaken die met de doorverkoop te maken hebben (van de technische inspectie en de marktstimulering tot het beheer van de transactie in geval van export) en stelt een platform voor online veilingen voor. Zo heeft Carmeuse, die de gewoonte had om zijn toestellen voor civiele bouwkunde en steengroeven te verkopen via lokale kopers, besloten om deze activiteiten uit te besteden om meer potentiële kopers te vinden.

De nieuwigheid voor bedrijven is dat ze de mogelijkheid zullen hebben om hun materiaal zelf te koop te stellen op de site van Auctelia, die dan zorgt voor de validatie van het technisch dossier voor de commercialisering.

Back to top button
Close
Close