Elektronische betalingen te duur!

De elektronische betalingen zijn te duur, zo blijkt uit een onderzoek van de eCommerce Foundation, die de vinger legt op de zwakke punten in de leveranciers van e-commerce diensten in Nederland. Een les voor België...

post-image-3

De eCommerce Foundation, een organisatie die de e-commerce wil promoten in Nederland, onthult in zijn laatste rapport (waaraan 165 handelaars deelnamen vooral uit de detailsector) dat gemiddeld 1,78% commissie betaald wordt aan de dienstverleners. Maar deze commissie varieert naargelang de grootte van het bedrijf. Hoe groter het bedrijf, hoe hoger de commissie aan de PSP, wat, volgens de makers van de studie, tegenstrijdig lijkt.

Wat fraude betreft in het ecosysteem van online betalingen, die bedraagt 0,25% , met toch een duidelijk verschil naargelang de grootte van het bedrijf en de sector.
   
Wanneer de handelaars een PSP kiezen dan zijn de voornaamste kenmerken waarop zij letten de technische kwaliteit en de beschikbaarheid. Tegelijkertijd is de analyse van de betaling het minst belangrijke kenmerk bij hun keuze van dienstverlener. De grootste bedrijven vinden de analyse van de betalingen dan weer belangrijker dan de kleinste bedrijven.

Verder menen de handelaars dat er een gebrek is aan innovatie wat de gebruikte oplossingen betreft: mobiele transacties, kleine betalingen, de gebruiksinterface van de betaalterminals zouden beter verzorgd of verbeterd kunnen worden.

Back to top button
Close
Close