De online winkels maken zich op voor de m-commerce

Uit een onderzoek uitgevoerd door SafeShops blijkt dat 57% van de ondervraagde online winkels gebruik maakt van Facebook, ... om de verkoop aan te zwengelen. Met het mobiele aspect wordt ook rekening gehouden, vermits 53% van de webshops voortaan geraadpleegd kan worden in een mobiele versie.

post-image-3

18% van deze winkels echter heeft een specifieke mobiele toepassing laten ontwikkelen. De impact van deze initiatieven op hun verkoop blijft beperkt tot gemiddeld 5% van de transacties. Zo heeft bijvoorbeeld Vente-Exclusive.com zijn iPhone applicatie in juni gelanceerd, en die telt nu bijna 30.000 gebruikers.

Voor 2012 voorziet SafeShops.be een stijging van het gebruik van dit soort toestellen. Uit diezelfde enquête blijkt trouwens dat de online winkels uit de elektronische sector smartphones en tables bovenaan hun verkoop zetten in de feestperiode.

Een andere vaststelling is dat slechts 12% van de online winkels momenteel de klant toelaat om betalingen via het internet uit te voeren. Toch heeft 21% voorzien deze dienst in 2012 aan te bieden, en zijn ze al gestart met de ontwikkeling ervan.

Voor 2012 voorziet 97% van de online winkels volgens datzelfde onderzoek van SafeShops een stijging of tenminste een behoud van het omzetcijfer. En bij 65% van degenen die op een stijging mikten, is de helft ervan overtuigd dat deze groei meer dan 20% zal bedragen.

Back to top button
Close
Close