Met Wikiwin maakt Roularta zich op om in de Social Shopping te investeren

Naar verluidt zou deze uitgeverbinnenkort zijn eigen site voor groepsaankopen lanceren.

post-image-3

Na de overname van Groupolitan door Rossel maakt een andere persgroep zich op om van start te gaan in de erg populaire sector van de groepsaankopen op het internet. De telg heet hier Wikiwin, en de trotse vader is Roularta (Knack, Le Vif, Trends...).

Volgens onze informatie werd er gekozen voor een hybride model, dat enkele verbeteringen brengt aan het mechanisme van Groupon en LivingSocial. Enerzijds zullen er "deals" zijn in de sector van de horeca, wellness, reizen en ontspanning. De koper zal een aankoopbon krijgen die hij moet valideren bij de handelaar voor een dienst die duidelijk lager geafficheerd staat dan de normale prijs.

Anderzijds wordt gewerkt met promo`s voor massaconsumptieartikelen zoals elektronica, decoratie, enz. Die worden aangeboden met een korting van minimum 20% en er is een beperkt aantal beschikbaar. In dit tweede geval gaat het eerder om een communicatiepakket dat voor een vaste prijs aan de handelaar verkocht wordt en waarmee hij zijn stock kan slijten, maar ook volk kan lokken naar zijn verkooppunt. In dat perspectief positioneert Wikiwin zich ook als een platform voor communicatie tussen koper en verkoper.

Roularta rekent op haar interne regie (130 verkopers) en haar slagkracht in de plaatselijke pers (met De Streekkrant) om haar site marktaandeel te laten veroveren. Met zoveel spelers in de Social Shopping is ongetwijfeld een consolidatie van de markt onvermijdelijk. Vanaf 2012?

Back to top button
Close
Close