Mannen nemen teveel risico`s op de sociale netwerken

Volgens Bitdefender vertonen mannen systematisch een riskanter gedrag op Facebook en Twitter.

post-image-3

Om te beginnen zijn mannen meer geneigd dan vrouwen om vriendschapsverzoeken te aanvaarden die van onbekenden komen. Zij geven regelmatig hun locatie aan, slaan geen acht op de privacy-instellingen, laten hun account open voor iedereen, en lezen het privacybeleid van de sociale netwerken niet.

Zulk gedrag verhoogt logischerwijze het risico dat spammers en scammers gebruik maken van hun vertrouwelijke gegevens. 64,2% van de vrouwen verwerpt op de sociale netwerken "altijd" een vriendschapverzoek dat afkomstig is van onbekenden, tegenover slechts 55,4% bij de mannen.

Mannen houden ervan om met vuur te spelen: bijna 24,5% van de mannen laat zijn account bij de sociale netwerken open staan voor iedereen, tegenover 16% van de vrouwen. En 25,6% van de mannen geeft de plek weer waar hij zich bevindt, tegenover slechts 21,8% van de vrouwen. En tot slot: hoe ouder men wordt, hoe voorzichtiger.

De enige positieve noot in het onderzoek is dat amper een kwart van de gebruikers bereid is om op de sociale netwerken te zeggen waar hij zich bevindt. Doch de meeste sociale netwerktoepassingen, en dan vooral voor mobiele toestellen,  zetten deze informatie standaard publiek. Een functie die interessant is voor de plaatsgebonden online handel, maar ook handig is voor de cyberboeven...

Back to top button
Close
Close