MasterCard en Intel hebben belangstelling voor online betalingen

De financiële instelling en de chipsbakker ontwikkelen de Intel Identity Protection technologie, met als doel de transacties bij online aankopen beter te beveiligen.

post-image-3

De twee operatoren bieden een authenticatieproces aan gebaseerd op twee factoren: een paswoord, en een stuk hardware dat  in de computer ingebouwd wordt. Het partnerschap biedt tevens de mogelijkheid om online te betalen via NFC technologie (contactloos).

In de praktijk zal het volstaan om zijn bankkaart of draagbare telefoon, voorzien van de tag van de contactloze technologie Paypass, voor de computer te wuiven. Net zoals bij een betaalterminal.

Hiermee hoopt men een online betaalwijze te creëren die volledig veilig is.

Voor Intel kadert dit akkoord in haar strategie voor de ontwikkeling van Ultrabook computers (Ultraportable), waarvan de eerste exemplaren in oktober bij verschillende fabrikanten uitkwamen.

Intel voorziet een technologische evolutie van de Ultrabooks vanaf 2012 en verder in 2013. Een van de eerste aanpassingen die verwacht wordt is juist de integratie van elektronische betaling en beveiliging in de vorm van een vingerafdruklezer.

Volgens het onderzoekbureau Forrester Research bedraagt de markt van de online verkoop in de VS 1,76 miljard dollar, en zou die in de volgende vijf jaren een groei met twee cijfers moeten neerzetten. Een trend die men ook in Europa aantreft, zelfs al ging de Belgische e-commerce laat van start.

Back to top button
Close
Close