AppSolution wil Europa veroveren...

Het Belgische bedrijf AppSolution, dat erg actief is op de Belgische markt van mobiele toepassingen voor iPhone en Android, richt zich nu ook naar B2B en wil haar toepassingen aanbieden aan Europese bedrijven. Hiervoor is het bereid om haar kapitaal open te stellen.

post-image-3

De KMO met 15 personeelsleden, opgericht in 2009, zegt meer dan 180 klanten te hebben bij een omzetcijfer dat van 620.000 euro in 2010 ging naar 1 miljoen euro in de drie eerste trimesters van het huidige jaar. 7 miljoen toepassingen zouden tot nu gedownload zijn. Tot haar klanten behoren de Nationale Loterij, Roularta Group, JC Decaux, D`Ieteren, McDonald`s, Tom & Co, Sud Presse, Philippe Geluck, Interparking...

Om te beginnen heeft AppSolution zijn B2C activiteit (toepassingen voor het grote publiek) uitgebreid tot B2B. "Het is een veelbelovende niche die enorm veel kansen biedt", voorspelt Jean-Paul de Ville (CEO), die in de B2B ontwikkeling toepassingen ziet waarmee men het bedrijfsproces kan verbeteren of de commerciële efficiency kan verhogen.

En voor AppSolution biedt de B2B vooral het voordeel van terugkerende inkomsten. Deze niche zou al 60% van het omzetcijfer van de Brusselse KMO vertegenwoordigen. Haar B2B klanten zijn de Laboratoires Boiron, IBA, Tom&Co en Lexus.
 
Maar de voornaamste uitdaging die AppSolution nu wil aangaan is haar aanwezigheid uitbreiden in Europa. Het ontwikkelingsteam dat in Brussels gevestigd is zal haar diensten als agentschap aanbieden (toepassingen op maat voor de bedrijven en merken) via plaatselijke verkopers in de betrokken landen.
 
AppSolution rekent erop  bij de buitenlandse bedrijven voet aan de grond te krijgen met een B2B toepassing voor de verkopers.
 
Het is in deze "expansionistische" context dat AppSolution zich opmaakt om haar kapitaal te verhogen; Deloitte kreeg het mandaat om nieuwe beleggers te vinden voor wie het bedrijf tot 25% van zijn kapitaal wil openstellen. Een inbreng die nodig is om commerciële kantoren te vestigen in "een reeks landen in Europa en Oost-Europa".

Back to top button
Close
Close