Het mobiele internetverkeer zal tegen 2016 vertienvoudigen

Het gebruik van video zal het mobiele internetverkeer in de volgende 5 jaar met de factor tien vermenigvuldigen, aldus het laatste rapport "Traffic and Market Data" van Ericsson. In die periode zal de markt een jaarlijkse groei kennen van 60%.

post-image-3

De toename van de downloads en het verzenden van video`s op mobiele toestellen zijn de belangrijkste redenen voor de groei van het mobiele internet. Deze stelling berust op metingen die Ericsson gedurende meerdere jaren uitvoerde op verschillende live netwerken. Het rapport toont ook aan dat het aantal mobiele breedbandabonnementen in een jaar tijd met zestig procent gestegen is. Het zou naar schatting van 900 miljoen abonnees in 2011 moeten stijgen naar bijna 5 miljard in 2016.

Nog enkele andere opvallende conclusies uit het rapport: mobiele breedband, het gebruik van een groeiend aantal smartphones, en de inburgering van apps blijven het dataverbruik stimuleren. Meer nog, de inburgering van de smartphone blijft in alle uithoeken van de wereld stijgen. Ericsson verwacht voor 2016 een vermenigvuldiging met factor 12 van het verkeer gegenereerd door slimme telefoons, wat ongeveer zou overeenkomen met hetzelfde niveau als het verkeer gegenereerd door de andere mobiele toestellen.

Back to top button
Close
Close