Android: een grote zwendel?

Het persagentschap Reuter zorgt voor heel wat opschudding, door te beweren dat het OS van Google dat in tal van "low cost" smartphones zit, de operatoren uiteindelijk erg veel geld kost. Omdat er een hoog percentage defecten zou zijn, wat duur is!

post-image-3

Het mobiele OS Android mag dan al een groot marktaandeel wegkapen dankzij zijn alles "gratis" strategie... Maar uiteindelijk kost hij veel geld aan iedereen, omdat de "low cost" toestellen vaak defect zijn, en dus hoge herstelkosten met zich meebrengen. Dat is tenminste wat het bedrijf WDS beweert (via het persbericht van Reuter), wanneer het besluit dat mobiele operatoren, die low end toestellen aanbieden onder Android, een foute berekening maken vermits de kostprijs voor de defecten nu al 2 miljard dollar per jaar zou bedragen. Deze spectaculaire vaststelling komt uit statistieken over 600.000 oproepen voor technische bijstand uit de hele wereld.

Volgens WDS omvatten de kosten voor de defecten zowel de herstelling als de vervanging van toestellen. Bij dat laatste kan de kost voor het terugzenden naar een fabrikant al 127$ bedragen!

Back to top button
Close
Close