Nokia stapt over naar donkere zijde van The Force!

Na woorden, de daden! De Finse gsm-bouwer heeft zijn eerste smartphones voorgesteld die onder Windows Phone draaien, het mobiele OS van Microsoft. Een revolutie voor Nokia, dat tot nu toe altijd de volledige fabricatie van zijn telefoons controleren wou, van hardware tot software.

post-image-3

Het is het einde van een tijdperk voor Nokia, dat tijdens het "Nokia World" congres Nokia Lumia onthult, haar nieuwe gamma smartphones dat onder Windows Phone Mango draait. Het is de concrete uitwerking van een strategie waartoe 8 maanden geleden beslist werd door het Finse bedrijf en Microsoft, twee spelers die momenteel de outsiders zijn op de markt van de smartphones (de een verliest aan snelheid, en de ander is op zoek naar marktaandeel).

Nokia heeft echter nog niet zijn laatste woord gezegd met zijn eigen Symbian besturingssysteem, dat in de volgende maanden nog verder zou moeten evolueren.

Microsoft van zijn kant trekt de kaart van de verweving van zijn mobiele OS met de console Xbox 360. Zo zouden de nieuwe Nokia`s onder Windows Phone via WiFi kunnen communiceren met de Xbox 360, om er video`s die op de telefoon staan in streaming te vertonen (een dienst die de iPhone gebruikers al kennen met AppleTV en Airplay).

Het blijft nu afwachten of de saus echt pakt, want er heerst al een harde concurrentie tussen zwaargewichten Android en iOS.

Back to top button
Close
Close