Kiala: wanneer e-commerce de omzet van andere bedrijven stimuleert

De gestage klim van de e-commerce is ook een weldaad voor een aantal bedrijven die er indirect banden mee hebben. Dat is het geval voor het Belgische bedrijf Kiala, dat zijn omzetcijfer in het eerste semester van dit jaar zag stijgen met 26%. Sinds begin dit jaar heeft Kiala 53 klanten extra in haar portefeuille van merken die beroep doen op haar diensten voor hun leveringen in een van de Kiala afhaalpunten in Europa.

post-image-3

Onder deze nieuwe klanten grote namen uit de e-commerce zoals het Duitse Zalando (schoenen), Quicksilver, Sony, Tommy Hilfiger, Zadig & Voltaire, Minelli en Monoprix, om enkel de belangrijkste op te noemen. Omwille van het gemak verkiezen steeds meer gebruikers hun bestelling af te halen in een afhaalpunt dat nabij hun woning of werk ligt. Meer dan 136.000 colis worden elke dag behandeld door het bedrijf.
 
Kiala werd in 2000 in Brussel opgericht door twee Franse ondernemers, Denis Payre en Marc Fourrier. In juli 2001 werd het gelanceerd op de Belgische en Luxemburgse markt. De leidinggevende teams hebben nu hun basis in Brussel en Parijs. Denis Payre, medeoprichter en van 1990 tot 1997 COO van Business Objects, een Franse uitgever van software, is nu voorzitter en CEO van Kiala. Hij ligt ook aan de basis van de vereniging Croissance Plus in Parijs, en de vereniging "Entrepreneurs for Growth" in Brussel.
 
Kiala is een unieke oplossing voor levering via ophaalpunten, waarmee men de op afstand doorgegeven bestelling (internet, cataloog, teleshopping) kan afhalen of terugzenden. Het bedrijf telt momenteel een 7.000 leveringspunten in België, Spanje, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. De Kiala afhaalpunten zijn voornamelijk buurtwinkels (kruideniers, droogkuis, krantenwinkels, bloemisten, ...). Zij moeten allemaal voldoen aan de selectiecriteria van het bedrijf.
 
Dankzij de ongeveer 350 ketens en merken die klant zijn bij Kiala, heeft het bedrijf in 2010 een omzetcijfer van 47,2 miljoen bereikt.

Back to top button
Close
Close