Microsoft in Olympische vorm: volle koers naar Windows 8 en SaaS!

De softwaregigant heeft zijn laatste financiële resultaten van het trimester bekend gemaakt: de netto winst stijgt met 6% (5,74 miljard dollar) bij een omzetcijfer dat stijgt met 7% (17,37 miljard dollar). De goede gezondheid van Microsoft is te danken aan een herneming van de groei bij de verkoop van het Windows besturingssysteem, waarvan verwacht wordt dat versie 8 de nieuwe tabletmarkt zal veroveren. Een andere uitdaging: de invoering van SaaS in alle regionen...

post-image-3

De verkoop van het Windows besturingssysteem (4,87 miljard dollar) en van de Office software (5,62 miljard dollar) zijn nog altijd de twee grootste commerciële segmenten van Microsoft, en kennen een groei van resp. 8 en 5,6%. Waarbij nog de inkomsten gevoegd moeten worden afkomstig van de server-afdeling, die software levert voor servers (4,25%). Volgens het Gartner instituut wordt de voornaamste groeipijler van de markt in 2011 het "SaaS" segment (sofware as a service) waarvan de groei rond de 20,7% zou moeten liggen. Een pijler die 21,3% miljard dollar aan inkomsten zou moeten genereren in 2015. Het succes van Cloud computing oplossingen berust op haar grote flexibiliteit bij gebruik en ontplooiing op het internet (men moet geen software meer installeren op de pc`s van de gebruikers).

De grote vraag voor Microsoft zal nu zijn of Windows 8 erin slaagt om voet aan grond te krijgen op de markt van de tablets, waar momenteel Apple (iOS) en Google (Android) de plak zwaaien.

Back to top button
Close
Close