Robotfoto van de iPad gebruiker

Een internationaal onderzoek, uitgevoerd door Sanoma Media, en overgenomen op de site Trends-Tendances, bevestigt de werkhypotheses die al verschillende keren vermeld werden op Digimedia: wie een iPad bezit is zelden de enige gebruiker van het tablet, terwijl het toestel vaak de belangrijkste computer vervangt in het gezin.

post-image-3

Sanoma Media heeft een erg leerrijk internationaal onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van de iPad van Apple. Uit de antwoorden van de 3.673 ondervraagde personen (in België, Nederland, Finland, Rusland, Hongarije en Duitsland) kan men verschillende conclusies trekken. Het profiel van de Europese gebruiker van de iPad: hij heeft over het algemeen een diploma hoger onderwijs op zak, en is gemiddeld 39 jaar.

Het toestel wordt het vaakst thuis gebruikt, zelfs al verklaren de bezitters het ook op vakantie of op verplaatsing te gebruiken.

Het onderzoek bevestigt dat de iPad de belangrijkste computer wordt in huis: 67% van de eigenaars deelt het toestel met het gezin, meestal met de partner, en, in één derde van de gevallen, met de kinderen.
De favoriete plek om de iPad te raadplegen is de sofa (herinneren we eraan dat Steve Jobs zijn demonstraties ook in een zetel deed!), aan de ontbijttafel, en zeer vaak in het bed, voor het slapengaan.

Het toestel wordt veelvuldig gebruikt (meerdere keren per dag) en over het algemeen tussen 30 minuten en 2 uur aan één stuk door.

De tablet van Apple mag dan al eerder het vrouwelijk publiek aantrekken, wie het gebruikt zal er voornamelijk mee surfen op het web, e-mail raadplegen, sociale media bezoeken, magazines lezen, tv kijken, video` en foto`s bekijken, spelletjes spelen, en online bankieren.

Een laatste interessante lering om te onthouden: de gebruikers van de iPad downloaden gemiddeld meer dan 40 toepassingen, waarvan bij meer dan de helft van de respondenten er meer dan zes betalend zijn.
 
Marketeers aller landen, u weet voortaan hoe u deze steeds minder onbekende doelgroep moet aanpakken...

Back to top button
Close
Close