Google incasseert 2,7 miljard dollar!

Het loopt nog altijd vlot voor Google! De internetgroep heeft zijn financiële resultaten voor het laatste fiscale trimester meegedeeld: de winst stijgt tot 2,73 miljard dollar dankzij de goede gezondheid van de SEM reclame. Een resultaat dat een stijging is met 26% tegenover dezelfde periode vorig jaar.

post-image-3

Door zo`n kolossale winst te realiseren heeft de gigant Google alle analisten verrast die op een lager resultaat gerekend hadden. Het omzetcijfer van de groep (buiten commissies uitgekeerd aan de partnersites) wordt geschat op 7,51 miljard dollar, een stijging met 33% van het totaal omzetcijfer. Larry Page, baas van de groep, heeft aangestipt dat de nieuwe personaliseringstool Google+ (in juni dit jaar voorgesteld) de grens van 40 miljoen gebruikers overschreden heeft. Dankzij dit enthousiasme voor de nieuwe diensten van Google kan het bedrijf zijn schatkist uitbreiden, die nu op 42,6 miljard geschat wordt.

Een stevige spaarpot (de financiële resultaten zijn vergelijkbaar met die van Apple) waarmee de groep zijn beleid van strategische investeringen verder kan zetten, na de recente overname van Motorola Mobility voor de som van 12,5 miljard dollar.

Back to top button
Close
Close