eBay lanceert zijn X.commerce ontwikkelingsplaform

De X.commerce oplossing van eBay biedt de ontwikkelaars van externe toepassingen en de webhandelaars de mogelijkheid zich  aan te passen aan de veranderende scenario`s van de e-commerce. De online site kondigt tevens de release aan van haar authenticatiesysteem Paypal Access, en de integratie van het Open Graph protocol van Facebook in haar Open Source platform Magento.

post-image-3

De e-commerce site eBay heeft X.commerce onthuld, een platform voor de ontwikkeling van toepassingen, bestemd voor e-handelaren en ontwikkelaars. Het platform brengt alle tools en functies bijeen van tal van sites en producten van de groep, inbegrepen de eBay marktplaats, het online betaalsysteem PayPal, en van de partners. Met dit platform wil eBay de e-handelaren en de app ontwikkelaars toegang geven tot een volledig pakket technologieën voor elektronische handel, zoals het winkelmandje, betaaldiensten en voorraadbeheer.

Het idee is om een brede waaier e-commerce toepassingen te bieden die aan de veranderende scenario`s beantwoorden waarmee de e-handelaren geconfronteerd worden, en dan met name de interactie met de sociale netwerken, en de ontwikkeling van mobiele handel.

Parallel met de lancering van X.commerce heeft de groep de release aangekondigd van PayPal Access, een authenticatiesysteem waarop de handelaars zich kunnen baseren zodat de consumenten zich met hun PayPal gebruikersnaam en paswoord kunnen registreren en inloggen op hun e-commerce site.

"Gebruikt men PayPal Access als basis voor het beheer van de inschrijving en de identificatie van de gebruiker, dan wordt het procedé tegelijkertijd veilig en simpeler", aldus eBay.

Deze tool schijnt te lijken op wat giganten als Google en Facebook aanbieden, doch met dit verschil dat hij specifiek op maat van de e-commerce sites gesneden werd.

eBay heeft tevens de integratie van het OpenGraph protocol van Facebook aangekondigd in haar Open Source platform Magento, dat het in juni dit jaar gekocht had, en in de software van GSI Commerce, zodat de ontwikkelaars toepassingen kunnen creëren die gebruik maken van de karakteristieken van Facebook.

Véronique Arène
Meer informatie op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close