De Cloud, een tweeslachtige zaak

Voor of tegen de Cloud? Dit is een vraag die nooit een eenkennig antwoord krijgt. De meeste specialisten zijn immers voor én tegen, zoals een recent onderzoek bevestigt...

post-image-3

Volgens het laatste "State of Cloud Survey" onderzoek van Symantec, dat de manier onderzocht waarop de bedrijven de IT  in de cloud beheren, zou de veiligheid van de bedrijfsgegevens in een virtuele infrastructuur de IT-verantwoordelijken optimistisch stemmen. 87% van de ondervraagden bevestigt immers dat het overstappen naar Cloud Computing technologie geen veiligheidsrisico inhoudt. Sommigen zien er zelfs voordelen in....Maar toch verklaren diezelfde mensen dat zij nog niet klaar zijn om die stap te zetten!

Bijna de helft van de IT-verantwoordelijken vraagt zich af of zijn afdeling voldoende voorbereid om zich van deze taak te kwijten.

Om het geheel nog ingewikkelder te maken verklaren heel wat bedrijven, die ervaring met de Cloud hebben, openlijk dat zij niet volledig tevreden zijn met de resultaten (88% van de deelnemers aan de enquête had verwacht dat de technologie hun flexibiliteit op IT vlak zou verhogen, terwijl slechts 47% dit ook daadwerkelijk heeft kunnen vaststellen).

Evenmin werden de verwachtingen ingelost qua  data recovery na een ernstige storing.

Met andere woorden: het debat rond de Cloud is nog lang niet afgesloten!

Back to top button
Close
Close