100 miljard apps in 2015

Volgens een onderzoek van Berg Insights zal het downloaden van mobiele toepassingen jaarlijks stijgen met 56,6%, om in 2015 de 98 miljard gedownloade apps te bereiken.

post-image-3

Het rapport van de Berg Insights consultants toont ook aan dat de inkomsten gegenereerd door de mobiele toepassingen in 2010 goed waren voor niet minder dan 1,6 miljard dollar, en hun groei zouden moeten voortzetten aan een tempo van 40,7% per jaar, om 8,8 miljard dollar te bereiken in 2015. Dezelfde studie toont aan dat het mobiele iOS platform (iPhone, iPad, iPod Touch) momenteel op de eerste plaats staat qua rendabiliteit, en deze koppositie (ROI door reclame) in de volgende jaren zou moeten behouden. Tegelijkertijd zal de App Store van Apple haar eerste plaats behouden op vlak van rechtstreekse monetisering, gevolgd door Android Market en MarketPlace van Microsoft (Windows Phone).

Het onderzoek stipt aan dat de volgende uitdaging voor de ontwikkelaars erin zal bestaan om oplossingen te vinden (in-app advertising of in-app purchasing) om hun projecten te monetiseren,  vermits het merendeel van de gedownloade apps gratis is.

Een laatste vaststelling: de native codes van de mobiele apps zullen een realiteit blijven in de volgende jaren. Nieuwe webtechnologieën, zoals HTML5, zullen voor de uitgevers eerder een alternatief lijken dat complementair is aan de apps geschreven in native code, om zo een maximum gebruikers te bereiken.

Back to top button
Close
Close