Het is een iPhone 4S!

Voor de iPhone 4S waren de geruchten juist! Maar er is geen iPhone 5 aan de horizon te bekennen. Wat feedback dus over de nieuwe smartphone die door Tim Cook voorgesteld werd, de huidige CEO van Apple. Het post-Jobs tijdperk is aangebroken...

Het was in een kleine zaal op de campus van Apple in Cupertino dat de nieuwe CEO de iPhone 4S voorgesteld heeft. Het toestel blijft qua uiterlijk identiek aan de huidige iPhone 4, maar bevat nu een A5 dual core processor evenals een dual core grafische chip zoals bij de iPad2. Deze update maakt de iPhone 4S tot 7 keer sneller dan het huidige model.

De nieuwe smartphone heeft een betere batterij aan boord (8 huren autonomie bij 3G  en 14u bij 2G gesprekken, 6u bij 3G navigatie, 10u bij video, en 40u bij muziek), en vooral twee antennes die compatibel zijn met de 3,5G norm (14,4 MB/s). Eén enkel moetel met UMTS en CDMA compatibiliteit overal ter wereld. Een ander pluspunt van de 4S: de fotosensor met achtergrondverlichting is nu 8 megapixel (3264s2448), wat 60% meer pixels is dan op de iPhone 4.

Apple heeft de nieuwe smartphone ook voorzien van een spraakherkenningsysteem in het Engels, Duits en Frans (bètaversie) ontworpen door Siri: een technologie die helpt bij het opstellen van een sms, het opzoeken van een restaurant, en die in verschillende toepassingen geïntegreerd is zoals Google Maps, Alarm, enz.

Volgens de analisten zou de iPhone 4S beter moeten verkopen dan de huidige iPhone. Ondertussen heeft de derde grootste Amerikaanse operator, Sprint Nextel, bij Apple een bestelling geplaatst van 30 miljoen iPhone 4S. Een deal van ongeveer 20 miljard dollar!

De pre-orders voor de iPhone 4S (die het iOS 5 zal bevatten) worden op 7 oktober geopend; het toestel zal evenveel kosten als het huidige model, behalve het 64 GB model dat  duurder zal zijn.

De officiële release van het toestel is voorzien voor 14 oktober in 7 landen (Verenigde Staten, Canada, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Japan) en vanaf 28 oktober in nog eens 22 landen, waaronder België.

Apple heeft gezegd dat de iPhone 4 en de iPhone 3GS in de cataloog blijven.

Back to top button
Close
Close