Adobe lanceert "Creative Cloud"

Tijdens de MAX 2011 conferentie heeft Adobe Systems haar nieuwe oplossing voorgesteld: "Creative Cloud", een pakket "cloud" toepassingen dat het proces om content te creêren wil herdefiniëren. Een kleine revolutie die voorgesteld werd in de marge van de nieuwe iCloud dienst van Apple, waarvan de lancering nu dinsdag verwacht wordt.

post-image-3

De Amerikaanse, in San Jose gevestigde uitgever meldt dat hij het gebruik van creatieve software opnieuw uitgevonden heeft. Creative Cloud zou immers het punt moeten worden waar miljoen creatievelingen samenstromen, waar zij toegang hebben tot hun applicaties op desktop of tablet, waar zij deze creatieve diensten kunnen gebruiken, en hun werken online kunnen delen.

Samen met Adobe Creative Cloud werd ook Adobe Touch Apps voorgesteld, een pakket (vanuit de cloud toegankelijke) toepassingen voor het maken van content voor tablets.

De nieuwe dienst heeft een opslagruimte van 20 Gb, maar dit zou mettertijd nog evolueren.

Adobe Creative Cloud zal begin 2012 beschikbaar zijn en toegang geven tot de tools van de Creative Suite en van de zes Adobe Touch Apps toepassingen die vandaag aangekondigd werden.

De juiste tarieven en de informatie over de functies van de toepassingen, de diensten en de community, zullen in november 2011 bekend gemaakt worden.

Meer info op: http://www.adobe.com/go/creativecloud

Back to top button
Close
Close