Toegang tot sociale netwerken op het werk is vrij beperkt

Volgens een onderzoek van InSites Consulting heeft 40% van de Belgische werknemers toegang tot de sociale netwerken (Facebook, Twitter, ...). De Belgische werkgevers zijn dus strenger dan het Europees gemiddelde.

post-image-3

In de andere landen van de EU heeft ongeveer de helft van de werknemers onbeperkt toegang tot de sociale netwerken. De Scandinavische werkgevers staan het meeste open voor het idee: meer dan 60% van de werknemers kan tijdens de werkuren de sociale netwerken raadplegen.

"Uiteraard begrijp ik waarom sommige werkgevers hun medewerkers geen toegang geven tot de sociale netwerksites. Maar het wordt hoe langer hoe moeilijker om de mensen tegen te houden. Smartphones geven de werknemers de kans om op bepaalde sites te surfen, waar ze zich ook bevinden. In plaats van een veto te stellen, zouden de bedrijven er beter aan doen hun medewerkers te begeleiden en hen een opleiding te geven over deze materie", voegt Steven Van Belleghem eraan toe, Managing Partner van het onderzoeksbureau InSites Consulting.

Back to top button
Close
Close