Prestashop haalt € 3 miljoen op

Prestashop, een Franse uitgever van software voor het maken van e-commerce sites, meldt een fondsenwerving van 3 miljoen euro bij het investeringsfonds Serena Capital. Deze fondsen zullen het in staat stellen om zijn organische groei te verzekeren en zich internationaal uit te breiden. Prestashop wil zich ontwikkelen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, en wil haar aanwezigheid in de Verenigde Staten verstevigen.

post-image-3

Deze aankondiging gebeurt op het tijdstip dat Prestashop haar eerste toepassingen voor iPhone en Android op de markt brengt. Met deze apps, die ontwikkeld werden in partnerschap met Paypal, kunnen Prestashop webwinkels van hun commerciële portaalsite een versie maken voor smartphones. Prestashop lanceert ook zijn eerste winkelmodel waarbij men een cataloog van meer dan een miljoen artikels kan aanbieden, de Prestashop Shop Manager.
 
Met een omzetcijfer van €4,2 miljoen in 2010, telt het bedrijf momenteel 91 000 e-commerce sites in 146 landen. Frankrijk is uiteraard zijn belangrijkste cliënt, met 19 200 sites, voor Spanje en de VS, met resp. 9 600 en 4 900 sites.

Back to top button
Close
Close