100.000 tweedehandsvoertuigen verkocht op MotorTrade

Het door Arval in 2009 gelanceerde e-commerce platform meldt dat er 100.000 tweedehandsvoertuigen verhandeld zijn in twee jaar tijd.

post-image-3

MotorTrade, dat versies in 10 landen heeft, zegt dat het zijn 100.000e verkoop bij vaklui uit de automobielsector geregistreerd heeft.

Arval Groep, specialist in de verhuring van voertuigen op lange termijn, had MotorTrade opgestart om zijn voertuigen te verhandelen waarvan het contract ten einde liep (die 24 tot 60 maanden oud zijn, van alle merken en uit alle categorieën).

De site was oorspronkelijk van start gegaan in Spanje, waarna MotorTrade ook ontplooid werd in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Polen, Verenigd Koninkrijk, Turkije, de Balkan en Oost-Europa. Daar zullen voor het einde van dit jaar nog Brazilië, India, Griekenland Luxemburg, Marokko, Rusland en Portugal bij komen.

Alle tweedehandswagens uit de verschillende landen worden op één enkel platform aangeboden, www.motortrade.arval.com. De site verhandelt gemiddeld een 7.000 voertuigen per maand. Sinds mei 2010, datum waarop MotorTrade in België gelanceerd werd, zijn bijna 7.000 voertuigen bij 450 handelaars verhandeld.

De professionals hebben toegang tot de site MotorTrade 7/24. De verkoop verloopt via een "buy now" systeem met vaste prijs, of door het uitbrengen van een bod. Tegen einde 2011 zal er ook verkoop per opbod mogelijk zijn. Er zijn geen commissiekosten voor de transacties.

Back to top button
Close
Close