De smartphone haalt de "simpele" gsm in

Volgens de laatste Europese cijfers van IDC domineren de smartphones de telefoonmarkt in West-Europa.

post-image-3

De Android terminals hebben in het laatste trimester geprofiteerd van de achteruitgang die Symbian te beurt viel nadat het toenadering zocht tot Windows.

20,4 miljoen mobiele telefoons werden er in het tweede trimester 2011 verkocht in West-Europa. Dat is een daling met 29% tegenover verleden jaar. De verkoop van smartphones echter is goed voor 21,8 miljoen stuks, een stijging met 48%. Voor het eerst overtreft de verkoop van smartphones die van de klassieke mobiele toestellen.

Met een groei van 353% zijn het de Android toestellen die met het grootste deel van de koek gaan lopen.

Wat niet wegneemt dat de economische crisis, die heel Europa treft, een globale terugval veroorzaakt heeft van 3% op de Europese markt van de mobiele telefonie. De operatoren hebben ook getracht hun voorraden te slijten vooraleer de nieuwe modellen eraan komen in oktober. Vooral dan de iPhone5 en de Windows Phone.

Op het erepodium staat Samsung met zijn Androids, de onbetwiste nummer 1 met 4,8 miljoen stuks en een marktaandeel van 22%. De groei van de Koreaan bedroeg 700% in een jaar tijd. Apple staat nog altijd op de tweede plaats (4,6 miljoen stuks), maar HTC staat niet ver achter, met 3,1 miljoen stuks. RIM (3 miljoen) en Nokia (2,3 miljoen) sluiten de top 5 van de markt af.

Back to top button
Close
Close