Exki zorgt met zijn slimme koelkast voor een revolutie in de traditionele kantine

Nu telewerken in zwang is, heeft Exki beslist om zichzelf opnieuw uit te vinden: het biedt aan om slimme koelkasten te installeren bij bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten.

post-image-3

Frédéric Rouvez, medeoprichter en CEO van Exki, die als enige aan het roer van de gezonde, kwalitatieve fastfoodketen staat, heeft gebruik gemaakt van de pandemie en de sluiting van zijn restaurants om met zijn teams te brainstormen over de toekomst van de keten. Met als resultaat ideeën over de distributiekanalen en het aanbod.

Van de vele ideeën die de groep aanhaalt is het idee van de slimme koelkast ongetwijfeld een van de meest disruptieve. Exki wil die installeren op verschillende plekken: bedrijven, hospitalen, administraties, universiteiten, enz.

Beci zal binnenkort de eer hebben om de eerste slimme koelkasten van Exki te mogen verwelkomen. Een partner die niet toevallig gekozen werd, vermits het bedrijf 7.000 medewerkers heeft en dus 7.000 potentiële klanten.

De kantine op de schop
Met de slimme ijskast meent het bedrijf dat het de mensen kan bekoren die slechts af en toe naar het werk gaan. Vandaag evolueren de werkplekken naar een veel gezelliger model en Exki wil op die vraag inspelen.

Hoe werkt het?
De slimme koelkast werkt met RFID-technologie via onzichtbare sensoren. Elk product heeft een RFID-etiket en een elektronische zuil vertoont een kaart met het aantal producten dat nog overblijft.

Hiervoor moet de gebruiker eerst via een app een account aanmaken en aangeven welke betaalwijze hij wil gebruiken. Om de koelkast te openen moet hij een QR-code scannen. Daarna neemt hij het gewenste product en zijn aankopen worden automatisch geregistreerd via het RFID-etiket. Hij sluit de koelkast, valideert zijn bestelling en wordt automatisch gedebiteerd.

Een wissel op de toekomst
Exki meent in de volgende 3 tot 5 jaar een 300 koelkasten te kunnen verkopen. Dit is een evolutie van het businessmodel van het bedrijf, die het verlies aan omzet als gevolg van de definitieve sluiting van sommige restaurants gedeeltelijk moet compenseren.



Back to top button
Close
Close