Ethereum : naar een belangrijke (energie)transitie

De cryptomunt Ethereum zet een grote stap voorwaarts in de richting van de ecologie, door af te stappen van het gebruik van mining, en door “the Merge” (de fusie) te lanceren.

post-image-3

De wereldwijde nummer 2 van de cryptomuntend maakt zich op om een van de grootste updates uit te voeren. Het is een grote stap die het platform moet laten evolueren, en die veel gevolgen daarop zal hebben, met name op het energieverbruik.

Door af te stappen van mining zal Ethereum zijn energieverbruik drastisch verminderen en tot 99% minder energie verbruiken. Volgens experten zou deze fusie van Ethereum haar een beduidend voordeel geven op zijn rivaal, de Bitcoin. Maar er zijn verschillende redenen die tot deze beslissing geleid hebben.

De cryptomunt maakt gebruik van de proof-of-work methode (bewijs van werk), waarbij aan de gebruiker de uitvoering van een taak gevraagd wordt om toegang te krijgen tot het netwerk. Ethereum schakelt nu over naar proof-of-stake, waarbij het volstaat om een deel of zijn hele kapitaal te plaatsen om de transacties te laten valideren. Eens geplaatst zal de gebruiker, hoe langer het kapitaal er blijft,  des te meer interesten krijgen.

Het nieuwe systeem wordt weliswaar erg gewaardeerd, maar gebruikers worden gewaarschuwd om op te letten voor het gebrek aan beveiliging dat er heerst.

Back to top button
Close
Close