E-business & E-CRM Manager (M/V)

Om ons e-business team, enkele free lancers en ad hoc een projectteam (interne en externe projectleden) aan te sturen en te begeleiden om tot sterke resultaten te komen, zoeken wij een enthousiaste manager met een stevige, brede ervaring in e-commerce en

Je bent verantwoordelijk voor onder meer het bepalen van de digitale commerce strategie van de Nationale Loterij, voornamelijk deze van e-Lotto.be en de implementatie ervan in de dagelijkse werking. De strategie staat in functie van het behalen van de digitale inkomsten van e-Lotte.be. De strategie bepaal je

 • Op basis van customer inzichten (van de eigen datawarehouse en van andere studies)
 • Op basis van de merkdoelstellingen en de merkpersona’s
 • Door de juiste kanalen van het eco-systeem in te zetten
 • Door de ‘customer journey’ van de klanten optimaal te sturen doorheen alle communicatie kanalen
 • Door de digitale relatie met de klant optimaal in te schakelen voor de verschillende koopkanalen, zowel online maar in de toekomst meer en meer ook offline

Je implementeert de digitale commerce strategie van de Nationale Loterij en voornamelijk die van e-Lotto.be in functie van de doelen : de te behalen omzetten en de kwalitatieve doelstellingen (player experience). Verantwoord spel is daarbij een leidraad.

Wij verwachten dat je :

 • Een jaarlijks marketingplan opmaakt
 • De digitale communicatieplanning doorheen het jaar implementeert :
  • Aansturen van het e-businessteam voor de digitale communicatie acties
  • Constante monitoring van de resultaten met eventuele bijsturing van deze acties
  • Indirecte input : samenwerken met de merkenverantwoordelijken en met de collega’s, verantwoordelijk voor sociale en eigen communicatiekanalen
  • Aansturen van partners (die mee de e-business helpen realiseren) op communicatief vlak bv digital, communicatie en media agencies.
 • De digitale speelkanalen “e-Lotto.be” verder ontwikkelt, zowel op PC als mobiel (toevoegen van nieuwe functionaliteiten, aansturen op de optimalisatie van de consument tijdens zijn speelervaring (UX, design, conversie)
 • De digitale relatie met de klanten ontwikkelt in het kader van offline spelen
 • De datapolitiek voor business intelligence verder ontwikkelt en uitbreidt (o.a. door de interne intelligence in te zetten voor betere media-aankoop)
 • Externe kanalen (display, SEA, programmatix buying en RTB) optimaliseert

Jouw profiel

Je bent gepassioneerd door e-commerce  en goede UX in functie van conversie met minstens 5 jaar relevante ervaring in BTC en het aansturen van een e-commerce business model in functie van ROI. Je kent je weg in digitale communicatiekanalen en in digitale campagnes. Je beschikt over sterke communicatie skills voor het aansturen van een ervaren team van 6 mensen en van externe partners. Je spreekt vlot de beide landstalen. Tot slot kan je goed overweg met courante en specifieke software (bv datamining, crm…). Je zal werken in het departement ‘Players & Markets’ binnen een matrix organisatie.

Ons aanbod

Wij bieden een contract van onbepaalde duur, een marktconforme wedde aangevuld met tal van extralegale voordelen en de mogelijkheid tot het verdienen van een bonus.

Interesse ? Solliciteer dan via www.geefjezelfkansen.be

Korte bedrijfsbeschrijving :

De sociale opdracht van de Nationale Loterij staat bovenaan op haar prioriteitenlijst. Die specifieke opdracht uit zich met name in de vorm van een gewaardeerde financiële steun aan organisaties en evenementen van openbaar belang. Ieder jaar wordt de verdeling van de subsidies bij koninklijk besluit vastgelegd door de Federale regering, en worden de subsidiegelden toegekend aan een zeer brede waaier van initiatieven in de sociale sector, in de sport, in de cultuur, voor het gezin, in de wetenschap en voor aangelegenheden van nationaal prestige. Nieuwe initiatieven, zoals duurzame ontwikkeling, worden eveneens gesteund. De uitkering van die subsidies, ter waarde van 225 miljoen euro per jaar, maakt van de Nationale Loterij de grootste mecenas van België, een titel die het bedrijf met trots draagt.

De Nationale Loterij creëert dus kansen, niet alleen als ’s lands grootste mecenas, maar ook als een betrouwbare en aantrekkelijke werkgever.

 

Show More
Back to top button
Close
Close