Expert Contact Strategy & Team Lead Digital Experts Retail (m/f)

Wij zijn een voorloper op het vlak van mobile banking en een solide, 100 % Belgische bank- verzekeraar met een duidelijke visie op lange termijn. Je voelt en denkt innovatief en intuïtief met onze klanten mee? Dan ben je welkom om samen de uitdagingen aan te pakken die we zelf, voor onze klanten en voor de Belgische samenleving willen realiseren.

Communications & Customer Experience

Je wordt een van onze collega’s in het team Communications & Customer Experience. Wij zijn desturende kracht achter het merk Belfius en zetten ons 100 % in om ons merk en rijke DNA via alle touchpoints met klanten en stakeholders nog sterker op de markt en intern te doen voelen en leven.

Uw kerntaken

Als uitgesproken expert(e) digitale communicatie ben je verantwoordelijk voor de contactstrategie voor de diverse retail- en business-producten en -segmenten bij Belfius, met een belangrijke focus op de digitale kanalen van Belfius, vooral de apps.

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie en de Customer Experience voor het segment Retail, de kredieten en het betalingsverkeer via alle eigen kanalen van Belfius (met een belangrijke focus op de digitale kanalen).

Je bepaalt de strategie en de communicatieplannen ter ondersteuning van de strategische doelstellingen van Belfius onder meer op het vlak van de verkoop en de ontwikkeling van een strategie van ecosystemen.

Je begeleidt een team van digitaal experts die belast zijn met de kredieten, het betalingsverkeer en de digitale kanalen van Belfius.

1. De Contact Strategy bepalen

Je ontwikkelt een visie op de manier waarop Belfius in interactie moet gaan met zijn klanten. In dat verband definieer je de strategie op het vlak van de klantcontacten om de meest gepaste communicatiemix te bepalen via de digitale touchpoints.
Op basis van de interne en externe data die worden verstrekt door de afdeling Customer Data

Analytics, definieer je voor elke klantengroep welke aanbiedingen en touchpoints zullen worden gebruikt.
De aanbiedingen hebben aan de ene kant te maken met de bank- en de verzekeringsproducten waarvoor de mobiele end-to-end-flows bestaan, en aan de andere kant de niet financiële producten die passen in de ecosystemen-strategie van Belfius.

2. De ecosystemen strategie uitstippelen

Als medebeslissers op het vlak van de selectie van de partners (in overeenstemming met de merknaam) met wie Belfius wil samenwerken, draag je ertoe bij om die partners erv an te overtuigen deel uit te maken van die nieuwe strategie.
Je ontwikkelt een uitstekende customer experience en een communicatiestrategie in app om de aanbiedingen van de geselecteerde partners te optimaliseren.

3. Communicatie

Je werkt een strategie en een communicatieplan uit voor het segment Retail, het betalingsverkeer, de kanalen, kredieten en ecosystemen, om te komen tot een grotere efficiëntie inzake de omzetting van de communicatie-acties, zowel voor de eigen digitale kanalen van Belfius als voor de externe digitale media. In samenwerking met het team voor de reporting werk je aan de totstandkoming van de follow-uptools die nodig zijn om te kunnen overgaan tot de aangepaste optimalisaties van de campagnes.

4. Visie, strategie en innovatie

Je bent geboeid door de grondstromen die de maatschappij van morgen vorm zullen geven (bv. chatbots, gespreksinterfaces, voice assistants enz.), je ontwikkelt een toekomstgerichte strategische visie voor de bank van de toekomst, over haar rol en over de ma nier waarop zij in interactie gaat treden met haar klanten (bv. chatbots en gespreksinterfaces). Je volgt van nabij de evolutie van de best practices op het vlak van communicatie en formuleert proactief innoverende voorstellen op het vlak van digitale communicatie.

5. Een team leiden

Je staat aan het hoofd van de digitaal experts die belast zijn met de kredieten, het betalingsverkeer en de digitale kanalen. Je definieert en communiceert de te bereiken doelstellingen, draagt bij tot de dagelijkse organisatie en ziet toe op de kwaliteit van de deliverables en op de naleving van de termijnen en de budgetten. Je helpt eveneens de teamleden om permanent vooruitgang te boeken en moedigt de samenwerking binnen het team en met de rest van de organisatie aan.

Uw profiel

- je hebt goede commerciële vaardigheden;

- je getuigt van een grote affiniteit inzake communicatie en klantervaring;

- je koppelt een strategische visie aan creativiteit, overredingskracht en daadkracht;

- je beschikt over minstens 5 jaar ervaring op digitaal vlak;

- je beschikt over goede interpersoonlijke, commerciële en analytische vaardigheden;

- je hebt ervaring in het leiden van een team;

- je werkt klant- en resultaatgericht en getuigt van teamspirit;

- je bent flexibel en hebt zin om in een zeer dynamische omgeving te werken;

- je houdt wel van een uitdaging en je prikkelt je gesprekspartners om een optimaal resultaat te bereiken;

- je beschikt over een masterdiploma of over gelijkwaardige ervaring;

- je bent tweetalig Nederlands-Frans en beheerst het Engels;

 Plaats van tewerkstelling : Brussel.

Hoe je onze collega wordt?

Stuur je cv en motivatie naar jobs@belfius.be

HR Business Partner: Lutz Nothbaum, Lutz.nothbaum@belins.be

Meer informatie over de functie: Caroline Lambert, Caroline.lambert@belfius.be

Show More
Back to top button
Close
Close