De Stad Brussel experimenteert met Foursquare

De Belgische experimenten die op het Foursquare netwerk gebaseerd zijn, zijn zo zeldzaam dat elke poging een aanmoediging verdient. Het laatste nieuwe experiment gaat uit van de Stad Brussel, die een pagina aangemaakt heeft op het bekende geolocaliseringsplatform. Het doel: de bezoekers tips en meer te geven.

post-image-3

De gemeente Brussel Stad heeft grote interesse voor de nieuwe communicatiekanalen: haar Facebook pagina telt meer dan 1.700 leden, terwijl haar Twitter account meer dan 2.200 volgers heeft.

Nu wil de gemeente van Manneken-Pis nog verder gaan in haar communicatie met haar burgers, door de eerste Belgische gemeente te worden die Foursquare gebruikt als tool voor toeristische promotie. Hiervoor heeft zij haar eigen "Stad Brussel" pagina online gezet, waarmee zij een reeks plekken kan beheren (administratief, historisch, cultureel, sportief, ...) die tot haar uitgestrekte grondgebied behoren, en kan zij interessante informatie en adressen geven. Deze pagina dient ook om tips te geven aan wie zich op deze plekken aanmeldt. De gemeente kan dan bijvoorbeeld het bezoek aan een tentoonstelling aanbevelen, of de aandacht vestigen op een evenement. De bezoekers van hun kant kunnen hun mening kenbaar maken en hun waardering voor de verschillende onderwerpen delen.

Ter herinnering, met het sociale netwerk van Foursquare (opgericht in 2009, met momenteel 10 miljoen gebruikers) kan de gebruiker zich geolocaliseren, een korte boodschap (microblogging) of een foto verzenden vanop een plek waar hij zich "aangemeld" heeft (check-in), en dit ook delen op de sociale netwerken Facebook en Twitter. Hij kan zelfs de andere leden van het netwerk laten genieten van zijn tips.

Hierdoor is de Foursquare ervaring een andere manier om de internaut te bereiken, omdat die hoofdzakelijk georiënteerd is naar "mobilonauten" die een smartphone hebben en die op voorhand de toepassing (gratis) gedownload hebben vanuit een marktplaats voor de iPhone (App Store), Android, SymbianOS, BlackBerry, Windows Phone 7 of Palm Pre.

Back to top button
Close
Close