Twusic: wanneer muziek en Twitter elkaar ontmoeten

Twusic, een Belgisch initiatief, wil het delen en het ontdekken van muziek via het sociale netwerk van Twitter vereenvoudigen.

post-image-3

Twusic is een dienst waarmee de gebruikers van Twitter in real time kunnen melden welke muziekfilms zij beluisteren. Het volstaat om de "tag" #NowPlaying (of #NP) aan het einde van een tweet toe te voegen. Zo moet u niet langer de titel van een song en de naam van de artiest in een zoekmachine knippen en plakken.

Twusic maakt ook een lijst van de muziektweets van uw volgers op Twitter, terwijl uw "music line" (te vergelijken met de timeline van Twitter) u informeert over de laatste trends en de laatste gespeelde titels. Twusic positioneert zich dus ook als een soort muzikale ontdekkingsmachine, gevoed door de twittosfeer. U kan trouwens de radio ook op uw desktop zetten en verder werken terwijl u ondertussen de beste clips van het moment beluistert en/of bekijkt.

Twusic werd gelanceerd in een open bètaversie, en zegt 100.000 gebruikers te hebben bij een 103.000 "getweete" songs. Wat economisch model betreft, kunnen bedrijven met deze dienst hun eigen privéradio maken om de internauten de nieuwigheden van de dag te laten ontdekken. Een andere bron van monetisering is "data mining": "Twusic is een machine waarmee men te weten kan komen wanneer een bepaalde titel gespeeld werd, door wie, hoe vaak, wat zijn verspreiding was..." leggen de oprichters uit. "Wij werken dus met een dashboard en een API dat toegankelijk is voor de (al dan niet) professionals van de muziek. Dat biedt hen een analyse van hun muziek verspreid op Twitter".

Back to top button
Close
Close