Silversquare Bailli: een nieuwe coworking space opent de deuren in Brussel

De coworking spaces van Silversquare zijn in eerste instantie bedoeld voor freelancers en zelfstandige consultants. Zij richten zich tot mensen die geïsoleerd werken en behoefte hebben aan emulsie en innovatie.

post-image-3

In het begin waren vele leden van Silversquare solo workers, die hun expertise ter beschikking stelden van bedrijven; het gebruik van de coworking space was voor hen eigenlijk complementair. Sinds de oprichting van Silversquare zijn de coworking spaces mainstream geworden; het publiek is verbreed en is nu erg gevarieerd. Buiten het oorspronkelijke publiek worden de ruimten nu gebruikt door start-ups, groepen van 50 tot 60 mensen, zelfs grotere bedrijven. Het beslaat een compleet gamma bedrijven terwijl het een zeer ondernemingsgezinde plek gebleven is.

Silversquare biedt zeer flexibele voorwaarde aan en veel vrijheid. De coworking space wordt gebruikt door een groot aantal mensen die tijdens de crisis erg geïsoleerd werkten en nu de behoefte voelen om terug sociaal contact te hebben tijdens de werkuren.

Voor Silversquare was de gezondheidscrisis een strategische accelerator, die de mentaliteit van de mensen opengesteld heeft voor het concept van coworking zodat men de waarde ervan begon te beseffen. Silversquare toonde namelijk aan dat coworking een tussenoplossing kan zijn tussen telewerken en het kantoor. 

Voorheen was de aanwezigheid op de werkplek om twee redenen vereist: ten eerste omdat de bedrijven de controle wilden behouden over de werknemers. De tweede reden die de werknemers verplichtte om aanwezig te zijn op het kantoor was dat men daar tools had. Vandaag echter bevrijdt de digitalisering ons van deze aanwezigheid. Dankzij coworking werkt men waar men wil zijn en niet meer waar men moet zijn.

Silversquare biedt 7000 m² gemeenschappelijke ruimte, het speelterrein is dus veel uitgebreider dan een klassieke huur voor hetzelfde geld. Bovendien stelt coworking de werknemers in staat om zich te omringen met mensen die beter zijn in sommige disciplines, en het is juist dat wat het mogelijk maakt om te evolueren en innoveren.

Bezoek de website van Silversquare om hun ruimtes te ontdekken: https://silversquare.eu/book-a-tour/

Back to top button
Close
Close