Watch Together: Facebook stelt een nieuwe functie voor

Met Watch Together, de nieuwe functie om video`s te kijken die Facebook voorgesteld heeft en die sinds 14 september beschikbaar is in de Verenigde Staten, kunnen verschillende gebruikers die fysiek van elkaar gescheiden zijn, dezelfde video bekijken via Messenger.

post-image-3

Met het tabblad Watch konden gebruikers al videocontent rechtstreeks op Facebook bekijken, zoals originele programma`s, downloads van gebruikers, content van creators en real time feeds. Nu kan die content ook bekeken worden op Messenger door 50 gebruikers in hetzelfde gesprek. En zo kan men een avondje film kijken vanop afstand organiseren…

Een technische uitdaging
Het concept van Watch Together was een echte uitdaging, omdat men moest zorgen voor een perfecte synchronisatie tussen de feeds van de verschillende gebruikers van eenzelfde video. Een uitdaging die moeilijk op te lossen was wanneer een gebruikers die in een stedelijke zone woont, beslist om Watch Together samen te gebruiken met een vriend op het platteland, die geen goede verbinding heeft. Het is uiteindelijk gelukt, dankzij de verbinding van de tool met de Facebook Watch CDN om de video`s naar Messenger te verplaatsen.

Een nieuwigheid bespoedigd door de pandemie
Facebook had weliswaar al in 2018 aangekondigd dat het een tool voor co-viewing op afstand wou ontwikkelen,  maar het is duidelijk dat de Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende lockdown de ontwikkeling van deze nieuwe functie aanzienlijk versneld hebben. Amazon Prime Video, Netflix, Hulu en Plex bieden hun gebruikers al een vergelijkbare functie.

Back to top button
Close
Close