De Belgische start-up Yuki opgeslorpt door het Noorse Visma

De specialist in B2B cloud-oplossingen Visma heeft de overname afgerond van het boekhoudplatform Yuki. Een strategische operatie waarmee het Noorse bedrijf een sterke entree maakt op de Belgische markt.

post-image-3

De specialist in boekhoudsoftware in de cloud voor bedrijven meldt de overname van het all-in-one boekhoudplatform Yuki, waarmee het in korte tijd zijn derde strategische overname afrondt op een erg gespecialiseerde markt.

Met deze overname wil het bedrijf Visma een lengte voorsprong nemen op zijn concurrenten, door de boekhouders een ecosysteem te bieden dat vernieuwend en bijzonder volledig genoemd wordt.

Het Belgische bedrijf Yuki, dat in 2007 opgericht werd door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toe, pioniers bij Exact Software, heeft zijn activiteiten in Nederland en Spanje ontwikkeld met behulp van zijn 200 medewerkers. Volgens het bedrijf werken een 1.300 boekhoudkantoren en bijna 100.000 personen vandaag met de boekhoudoplossing die door Yuki ontwikkeld werd, en die bekend staat voor zijn volledige geautomatiseerde verwerking dankzij het herkennen van documenten.

"Sinds zijn komst op de Belgische markt in 2014 heeft Yuki gekozen voor een strategische ambitie, door expert-boekhouders een oplossing te bieden waarmee zij toegevoegde waarde kunnen creëren voor hun klanten", aldus Mark Coppens, oprichter en CEO van Yuki België & Spanje.

"De overname van Yuki door het Noorse bedrijf Visma stelt dit laatste in staat om zijn cloud-ecosysteem uit te breiden tot zijn klanten", voegt John Reynders, Country Director Visma Benelux, eraan toe. De Scandinavische groep Visma stelt momenteel 11.000 medewerkers tewerk en telt niet minder dan een miljoen klantencontracten bij een omzetcijfer van 1,5 miljard euro.

 

Back to top button
Close
Close