Twitter verwijdert een foto die door Trump gepost was, omwille van auteursrechten

Twitter heeft woensdag een foto van zijn platform verwijderd die door de Amerikaanse president Donald Trump gepost was, na een klacht voor auteursrechten ingediend door de New York Times.

post-image-3

De foto die door Donald Trump gebruikt werd in een tweet die hij op 30 juni postte, werd genomen door een fotograaf van de krant uit New York, om een artikel te begeleiden dat in september 2015 gepubliceerd was over Trump, toen hij kandidaat was voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Deze maatregel geschiedt tegen een gespannen achtergrond tussen Twitter en Donald Trump, die zegt dat hij het slachtoffer is van censuur vanwege het sociale netwerk, en die in mei een decreet getekend heeft dat de operatoren van sociale netwerken viseert, dit nadat Twitter zijn gebruikers uitgenodigd had om de waarheid van een boodschap van de baas van het Witte Huis te verifiëren.

Twitter had sindsdien al een video verwijderd die door de Amerikaanse president gepost was, dit omwille van een klacht over auteursrechten, en het heeft een label "gemanipuleerde content" geplaatst bij een andere door Trump geplaatste video.

Back to top button
Close
Close