Een bod van meerdere miljarden op de eigenaar van Immoweb

Het Amerikaanse KKR heeft een bod uitgebracht op Axel Springer, de Duitse mediagigant en uitgever van onder andere "Bild".

post-image-3

Het investeringsfonds KKR heeft gemeld dat het een bod uitgebracht heeft voor de overname van de Duitse mediagigant Axel Springer, uitgever van de Duitse kranten Bild en Die Welt, en eigenaar van het Belgisch bedrijf Immoweb.

Het aanbod bedraagt 63 euro cash per aandeel! Het was al geweten dat de Amerikaanse gigant en Axel Springer onderhandelingen begonnen waren om het media-imperium van de aandelenmarkt te halen.

Friede Springer -de 76-jarige weduwe van oprichter Axel Springer- en Mathias Döpfner (zie foto), CEO, ondersteunen het bod van KKR en willen hun resp. 42,6% en 2,8% van de aandelen behouden. Zelfs al verwerft KKR een meerderheidsaandeel, dan zullen de Amerikanen rekening moeten houden met Friede Springer. Volgens Döpfner zijn zij en KKR overeengekomen dat er geen enkele belangrijke beslissing genomen mag worden zonder haar instemming.

Axel Springer is vooral  gekend als eigenaar van de Duitse tabloid Bild, nog altijd de grootste krant van het land en van Europa, en van de Duitse krant Die Welt. De groep wordt beschouwd als het meest invloedrijke Duitse pershuis, alhoewel de distributie van Bild achteruitloopt. Maar de laatste jaren heeft het zich heruitgevonden als een digitale supermacht. Met ontelbare investeringen in online nieuwssites als Business Insider en Politico Europe, en in zoekertjessites voor vacatures, auto`s, immobiliën en andere. Een ander bekend merk is Stepstone. In ons land heeft de groep Immoweb de site voor vakantiewoningen BelVilla in Nederland overgenomen.

Ter gelegenheid van de aankondiging van het aanbod heeft Axel Springer een waarschuwing uitgebracht over het omzetcijfer en de winst. De groep verwacht dat het omzetcijfer dit jaar met 0 tot 5% daalt. Het brutobedrijfsresultaat (EBITDA) zal volgend jaar ook dalen. Döpfner schrijft deze achteruitgang onder andere toe aan de verzwakking van de economie en aan de Brexit.

Back to top button
Close
Close