Tour & Taxis onthaalt de gloednieuwe beurs Smart Company

Ondernemen 2.0 wijkt voortaan voor Smart Company, dé nieuwe afspraak voor ondernemers van vandaag. Smart Company wil ondernemers bijstaan die op zoek zijn naar flexibiliteit, innovatieve tools en nieuwe doeltreffende werkmethodes. De beurs zal op 16 en 17 oktober 2019 doorgaan in Tour & Taxis.

post-image-3

“We zijn uitgegaan van twee standpunten,” aldus Nicolas Demeure, Exhibition Manager. “Het Belgische economisch net bestaat uit een heleboel kleine en middelgrote ondernemingen. Volgens de meest recente cijfers van het kmo-observatorium werden er in 2017 100.000 kmo’s opgericht.”  Zo’n vijftien jaar geleden (bij de eerste editie van de beurs Ondernemen) was het opstarten van een onderneming nog een heel avontuur, maar vandaag de dag staat het ondernemerschap een heel stuk verder! 

Het is tegenwoordig een carrièrekeuze die aangemoedigd wordt door de maatschappij en gestimuleerd wordt door talrijke opportuniteiten, o.a. door de digitale revolutie en een bredere keuze aan financieringsstructuren, die jonge ondernemers beter begeleiden. De beurs Ondernemen, een voorloper van zijn tijd, heeft heel wat talenten de juiste richting uit gestuurd en meer dan 100.000 ondernemers kunnen informeren. 

“De tijden zijn veranderd: de tevredenheidsenquête die verleden jaar werd uitgevoerd, bevestigt dat 75% van de bezoekers van Ondernemen actieve ondernemers zijn! Ze komen naar de beurs om knowhow en tools te ontdekken die hen kunnen helpen groeien.” Het ondernemerschap moet niet langer bekendgemaakt of gestimuleerd worden, het moment is aangebroken om de nadruk te leggen op begeleiding bij de werkmethodes. 

“Om deze ondernemingen te kunnen ondersteunen, moeten we hen leren kennen en dus plaatsmaken voor een nieuw initiatief. Deze nieuwe formule, die steunt op meer dan tien jaar ervaring, zal zich precies op de nieuwe tools en technologieën richten die belangrijk en doorslaggevend kunnen zijn,” verduidelijkt Nicolas Demeure. 

Dankzij een combinatie van verrijkende lezingen en ontmoetingen met experten, zal ‘Smart Company’ een heldere blik kunnen werpen op hoe een onderneming zich kan omvormen tot een intelligente organisatie. Thema’s als co-working, e-learning, CRM, timemanagement, het motiveren van werknemers, delen van kennis, de cloud of ERP zullen tijdens deze twee dagen aan bod komen. 

Maar de beurs laat ook starters niet aan hun lot over. 12% van de ondervraagde bezoekers in 2018 bevestigde dat ze de intentie hebben om binnen de zes maanden hun onderneming op te starten. Dat is goed voor bijna 700 kandidaat-ondernemers! Twee dagen lang zal een start-upzone met conferentieruimte 150 jonge ondernemers in wording onthalen. 

Smart Company zal worden georganiseerd in samenwerking met Digital First, het belangrijkste event van experten uit de digitale sector. De twee beurzen zullen samen aan meer dan 250 exposanten en start-ups een plaats geven en twee dagen lang 150 lezingen organiseren. En dat alles op 8000 m². Kom dus op 16 en 17 oktober 2019 naar de Smart Company-beurs in Tour & Taxis voor een vlotter management en doeltreffendere prospectie, hogere verkoopcijfers en een kennismaking met de allernieuwste tools!

Contact : Nicolas Demeure

Exhibition Manager 

nicolas@best.be

02 349 35 99

0478 65 20 34

http://smartcompany.be

 

Back to top button
Close
Close