Bisnode verwerft een Brussels Big Data bedrijf

Om zijn leiderschap op vlak van Data & Analytics te verstevigen heeft Bisnode het bedrijf Swan Insights verworven, met de ambitie zijn capaciteiten in Big Data Analytics te vergroten.

post-image-3

Swan Insights is een jong innovatief bedrijf, dat meerdere keren bekroond werd en een nieuwe generatie Business Information oplossingen levert. Het is actief in België, Luxemburg, Duitsland en Groot-Brittannië.

"De acquisitie van Swan Insights laat Bisnode toe om de producten en oplossingen te ontwikkelen die vereist worden op een zeer snel veranderende markt, door de meest geavanceerde technologieën op vlak van Big Data en Data Science te integreren. Swan beschikt over een grondige expertise in machine learning, in voorspellende analyse en automatische taalverwerking, alsook in het verwerven van massale data. Het bedrijf heeft tevens een efficiënte cultuur ontwikkeld op vlak van Research & Development, waar data scientists en business ingenieurs het hart vormen van het vernieuwingsproces. Deze acquisitie helpt Bisnode bij zijn strategische transformatie, en zal een grote meerwaarde brengen voor zijn klanten, zowel plaatselijk als wereldwijd", getuigt Marcus Hartmann, directeur Big Data analytics bij de groep Bisnode.

Het in 2013 opgerichte Swan Insights bestaat vandaag uit een team van 13 personen. Het bedrijf werd meerdere keren bekroond voor zijn innovatieve activiteiten, en het kreeg vanaf zijn ontstaan steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via diverse investeringen en subsidies.

"Een goed gevestigde internationale groep zoals Bisnode vervoegen is een natuurlijke evolutie voor Swan. Wij hebben technologieën en methodologieën ontwikkeld die perfect kaderen in de strategische ambitie van de groep, die deze op de best mogelijke manier zal toepassen, dankzij zijn middelen en zijn talentvolle teams. Wij staan allemaal te trappelen om aan zijn succes bij te dragen", getuigt Laurent Kinet, medeoprichter en CEO van Swan Insights.

Back to top button
Close
Close