CarAmigo treft akkoord met de Belgische administratie!

Het bedrijf voor het verhuren van voertuigen door en voor particulieren heeft een duidelijk juridisch en fiscaal kader uitgewerkt met de fiscale administratie. Een wereldwijde première voor een platform dat werkt volgens de sharing economy die furore maakt.

post-image-3

Het is een première in de wereld van de sharing economy. Als speler op deze markt in volle groei is CarAmigo erin geslaagd om een duidelijke juridische en fiscale omgeving te creëren voor zijn gebruikers, door op nationaal niveau een akkoord af te sluiten. Een precedent dat anderen zou kunnen inspireren in dit tijdperk van de "uberizatie van de economie".

Concreet heeft het bedrijf CarAmigo al vanaf zijn lancering getracht de verhuring veiliger te maken met een 24/24 pechverhelping, een omniumverzekering (alle risico`s) die elke locatie van het voertuig dekt alsook met een systematische controle op het profiel van elke huurder. Kwestie van de eigenaars-gebruikers meer gemoedsrust te verschaffen wanneer zij beslissen om hun eigen wagen te verhuren.

Het is dan ook op het juridisch en fiscaal terrein dat het samenwerkingsplatform onderhandelingen opgestart heeft met de fiscale overheden. Die zijn nu uitgemond in een voorafgaande fiscale beslissing, een zogenaamde "ruling" die betrekking heeft op verschillende concrete aspecten (taxatie, aftrek van onkosten, enz.).

Een beslissing die van nationaal belang is op een tijdstip waarop de sharing economy op zijn grondvesten davert door de grote onzekerheid qua reglementering, juridisch en fiscaal.

"Daar waar de meeste dienstverleners in het beste geval hier of daar een akkoord hebben kunnen afsluiten met een gemeentelijke of stedelijke overheid, is CarAmigo de eerste speler ter wereld in de sharing economy die een fiscale beslissing heeft kunnen verkrijgen met een nationale impact", zo stipt het bedrijf aan.

 

Back to top button
Close
Close