NewPharma verkozen tot beste webwinkel van België

Gisteren vond de 10de uitreiking van de BeCommerce Awards plaats in het bijzijn van meer dan 300 professionals uit de sector. Deze awards worden toegekend door BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, aan de beste webshops van België.

post-image-3

Van de 164 webwinkels die zich dit jaar ingeschreven hebben, werd NewPharma op het einde van de avond verkozen tot de grote favoriet en ging de webshop naar huis met de prestigieuze BeCommerce Overall Award. De beste Belgische online winkel van 2015 krijgt dan ook de kans om BeCommerce te vertegenwoordigen tijdens de Europese E-Commerce Awards, die tussen 8-10 juni worden uitgereikt in Barcelona.

De uitreiking van de BeCommerce Awards vond gisteren plaats tijdens een gala-avond in het Koloniënpaleis in Tervuren. Er werden in totaal 22 prijzen uitgereikt. Zeven winnaars werden geselecteerd door een professionele jury, voorgezeten door internetondernemer Durk Jan de Bruin. Dit jaar werd er ook een extra special jury prijs uitgereikt. De andere winnaars werden verkozen in 13 categorieën door de consument. De BeCommerce Overall Award, de prijs voor de beste webshop in alle categorieën, ging naar NewPharma omwille van de bekendheid bij het grote publiek en de uitzonderlijk resultaten van het voorbije jaar.

De juryleden reikten dit jaar voor het eerst ook de ‘Omni-Channel’ en ‘Innovation” Award uit. De prijs van beste Omni-Channel webwinkel ging naar Mediamarkt. Die prijs beloont de beste ‘click & brick’ speler op de Belgische e-commerce markt. KBC pay later, het betaalmiddel dat toelaat om zelf te bepalen wanneer en hoe (smartphone, tablet, etc.) u betaalt kreeg de eer van beste innovatie toegewezen. Pizza.be ontving de Mobile Award, de prijs voor de commerciële website met de beste mobiele interface. Ya-too.com werd beloond met de Cross Border Award, voor de beste grensoverschrijdende winkel. De prijs voor de beste webshop die in de loop van de voorbije twee jaar opgestart werd, de Starters Award, ging naar Inno. Tyreset, de webwinkel voor autobanden, werd beloond met de Start-up Starter Award. Bel&Bo won de Green Award, de prijs voor de webshop die het best het milieu respecteert. Ten slotte kreeg Deeleenkoe.be de Special Jury Award toegewezen voor haar innoverend concept.

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de BeCommerce Awards heeft de jury beslist om, net zoals op het filmfestival van Cannes, een ‘speciale prijs van de jury’ toe te kennen aan het idee waar veel sympathie voor was, maar normaliter niet zou kunnen winnen volgens de vereiste criteria. Deze eerste prijs van de jury bekroont ‘Deeleenkoe.be’ voor het unieke concept van een koe delen met andere klanten. Dit puur Belgische concept is reeds beschikbaar in meerdere talen.” aldus Durk Jan de Bruin.

Zo’n 44 000 consumenten hebben hun stem uitgebracht voor hun favoriete online winkel, in 13 verschillende categorieën (dit jaar werd de nieuwe categorie schoenen toegevoegd). De publieksprijzen van 2015 gingen naar:

 • Auto & Toebehoren: Datona.be
 • VoedingWijnvoordeel.be
 • Elektronica:  ReplaceDirect
 • Huis, Tuin & Dier:  Medpets
 • Kleding & ToebehorenVente-exclusive.com
 • Multimedia:  Unigro
 • Ontspanning & Vrije tijd: Smartphoto 
 • Reizen:  Travelbird
 • Financiële producten: ING 
 • Telecom:  Proximus
 • Schoonheid & Gezondheid: Yves-Rocher 
 • TicketsJetairfly.com
 • Schoenen: Brantano
Back to top button
Close
Close