Nokia opnieuw aan de slag met een Android tablet

Amper zes maanden nadat Nokia zijn afdeling mobiele telefoons verkocht heeft aan Microsoft, brengt het een nieuwe tablet onder Android uit, die de concurrentie moet aangaan met de iPad van Apple.

De Finse groep meldde dat de vervaardiging, distributie en verkoop van zijn nieuwe tablet, die de naam N1 meekreeg, gerealiseerd zouden zijn onder licentie van het Taiwanese Foxconn, een van de onderaannemers van Apple.

De voormalige wereldwijde  nummer één voor mobiele telefoons, van de troon gestoten door Apple en Samsung Electronics, heeft zijn activiteiten voor mobiele toestellen in september 2013 overgelaten aan Microsoft voor 7,2 miljard dollar (5,76 miljard euro), om zich terug te focussen op netwerken, landkaarten en het beheer van patenten.

De N1 is voorzien van een aluminium behuizing en draait onder het Android besturingssysteem van Google, in de laatste versie ervan, Lollipop. Het toestel is echter ook voorzien van specifieke Nokia functies zoals de intelligente opstarter van apps, Z Launcher, die automatisch een selectie programma`s vertoont op het startscherm die passen bij de gebruiker.

De nieuwe tablet zal in het eerste trimester 2015 eerst in China verkocht worden, voor een prijs van naar schatting 249 dollar excl. taksen, vooraleer op andere markten beschikbaar te zijn.

 

(via Reuters)

Back to top button
Close
Close