IBM onthult vijf innovaties die ons leven de komende vijf jaar zullen veranderen

Binnen vijf jaar is elk apparaat om ons heen in staat om te leren. Dat onthult IBM vandaag met zijn jaarlijkse "IBM 5 in 5" (#ibm5in5), een lijst van innovaties die de volgende vijf jaar de manier waarop mensen werken, leven en met elkaar omgaan ingrijpend kunnen veranderen.

Dit jaar voorspelt IBM een volledig nieuw tijdperk van cognitieve systemen. Een tijdperk waar machines kunnen waarnemen en zelfstandig kunnen leren. De voorspellingen zijn gebaseerd op technologie die IBM nu al op zijn onderzoeksafdelingen ontwikkelt en test. Het bedrijf houdt daarbij rekening met maatschappelijke ontwikkelingen en trends in de sector.
 
Dit zijn de vijf voorspellingen voor de komende vijf jaar: 
 
Lokaal en fysiek shoppen doen beter dan online shoppen 
Nieuwe innovaties zullen er over vijf jaar voor zorgen dat offline shoppen een geweldige ervaring wordt, die ze online niet kunnen evenaren. Met augmented reality en big data analyses zullen winkels veranderen in een plek waar elke consument zijn eigen unieke ervaring kan beleven. Producten worden sneller dan ooit afgeleverd, ongeacht de huidige locatie van de consument. Twee dagen wachttijd voor een pakketje zullen aanvoelen als een eeuwigheid.
  
De klas geeft les aan de leraar 
De klas van de toekomst zal hulpmiddelen voor leraren voorzien waardoor ze elke leerling, tijdens hun weg van kleuter naar sollicitant op de arbeidsmarkt, tot in detail kennen en hen een op maat gesneden leerplan aan kunnen bieden. Wat als een student elke stap van het onderwijs zou kunnen doorlopen om de vaardigheden op te doen die hem helpen in het bereiken van zijn persoonlijke doelen in het leven? Door overeenkomsten in leerpatronen te identificeren en prestaties en leerbehoeften te voorspellen kunnen scholen de leerstof personaliseren.
 
Dokters gebruiken je DNA om je gezond te houden 
Computers zullen artsen helpen om kanker precies te diagnosticeren en behandelingen te creëren voor miljoenen patiënten wereldwijd. Op cloud gebaseerde cognitieve systemen maken persoonlijke geneeskunde een feit, op een schaal en snelheid die nog nooit eerder voor mogelijk werd gehouden. De behandeling van kanker zal veel specifieker en nauwkeuriger zij o.a. omdat computers artsen zullen helpen begrijpen hoe een tumor een patiënt beïnvloedt, zelfs tot op het niveau van het DNA.
 
Een digitale bewaker beschermt je online 
Over vijf jaar heeft iedereen een eigen digitale bewaker die getraind is om de privacy van mensen en hun persoonlijke data te beschermen. 
 
De stad maakt het leven makkelijker 
Slimme steden begrijpen straks waarom miljarden gebeurtenissen tegelijkertijd plaatsvinden. Computers zullen analyseren wat mensen écht nodig hebben, wat ze leuk vinden, wat ze doen en hoe zij zich van plaats naar plaats verplaatsen. 
Back to top button
Close
Close