De Belgen willen zich indekken bij het "socializen"!

Niet minder dan 75% van de Belgen wil dat de sociale media gereguleerd worden,  zodat hun online privacy beter beschermd zou zijn. Een vaststelling die te lezen valt in het laatste Unisys Security Index rapport.

post-image-3

De Security Index van UniSys leert ons dat één Belg op vier meent dat de autoriteiten de sociale media moeten reguleren, om zo hun online veiligheid te verbeteren. Deze eis voor strengere regulering van de sociale media laat zich steeds sterker horen in België. Het onderzoek onthult trouwens dat 10% van de Belgen erop rekent dat de aanbieders van de sociale media hen tegen cybermisdaad beschermen. Recente rapporten over Facebook (en inbreuken op de privacy) hebben niet echt geholpen om het vertrouwen van het publiek in de veiligheid van sociale media te laten groeien.

Toch verbreekt drie kwart van alle mensen (73%) alle samenwerking met organisaties waarvan de veiligheid gecompromitteerd werd. We onthouden ook dat een derde van de ondervraagde personen zelfs zover gaat dat hij een legale actie onderneemt.

Waaruit het onderzoek besluit: de Belgen maken steeds minder onderscheid tussen hun digitale en persoonlijke veiligheid. Vaak zijn de internetgebruikers zich niet bewust van de gevolgen die hun online daden kunnen hebben, wat ertoe leidt dat zij steeds kwetsbaarder worden. De combinatie van handige cybercriminelen en onverantwoord handelende internetgebruikers verplicht de bedrijven en organisaties om dubbel zo hard te werken om de veiligheid van hun gebruikers te kunnen waarborgen".

Back to top button
Close
Close