ITS Group verwerft IT people om haar positie in België te versterken

De groep, gespecialiseerd in de duurzame ontwikkeling van IT-infrastructuren, meldt dat het 100% verworven heeft van het kapitaal van het Belgische bedrijf IT People, specialist in de ondersteuning en het beheer van infrastructuren.

post-image-3

De Franse ITS Group, die al in Brussel aanwezig was sinds hij begin 2010 nauwer ging samenwerken met Axialog, vervolledigt met deze aankoop zijn positie op een plaatselijke markt die de groep omschrijft als "uiterst dynamisch, met een sterke vraag naar ervaring in het beheer en de hosting van IT-infrastructuren".

ITS Group verwerft 100% van het kapitaal van het bedrijf voor het definitief bedrag van 900.000 euro. Deze operatie wordt volledig in speciën gefinancierd door de eigen fondsen van de groep. IT People zal vanaf 1 januari 2011 geconsolideerd worden in de rekeningen van de groep.

Deze eerste aankoop buiten Frankrijk is een bewijs van de intentie van ITS Group om zich internationaal te uit te breiden. Door de overname van IT People, voortaan een filiaal van ITS Group, wordt de omvang verdubbeld en telt het bedrijf meer dan 40 medewerkers.

Voor het boekjaar 2011 verwacht IT People een omzetcijfer te realiseren dat de 2 miljoen euro benadert, bij een lopend operationeel resultaat hoger dan 10%.

De overname van IT People illustreert het ambitieuze ontwikkelingsplan dat ITS Group uitgewerkt  heeft, en waarmee het haar omzetcijfer tegen 2013 wil brengen naar 130 miljoen euro. Andere overnames worden momenteel onderzocht, wat de reden was om het voorstel voor dividend bij het boekjaar 2010 te verwerpen "om zo ITS Group de mogelijkheid te geven om snel opportuniteiten voor externe groei te kunnen aangrijpen". Met andere woorden, ITS is op kooptoer.

Show More
Back to top button
Close
Close