Firefox Beta 5: valt er iets te zien?

Zoals verwacht heeft Mozilla de betaversie van Firefox 5 vrijgegeven, maar zonder te beantwoorden aan de verwachtingen van zijn fans.

post-image-3

Deze betaversie is te downloaden op http://www.mozilla.com/en-US/firefox/channel. Firefox heeft twee belangrijke wijzigingen: ondersteuning van CSS-animaties en een “channel switcher” die het mogelijk maakt om van Aurora over te stappen naar Firefox 5 beta en eventueel ook naar definitieve versies. De CSS-taal wordt gebruikt om de vormgeving van webpagina’s los te koppelen van hun feitelijke inhoud en deze centraal vast te leggen.

Strategisch gezien heeft Mozilla besloten om de ontwikkelingscycli van Firefox te versnellen. Het doel is nieuwe functies toe te voegen door snel over te stappen van één versie naar een andere. Zo was het drie jaar wachten geblazen tussen de release van de versies drie en vier, maar slechts enkele maanden tussen de versies vier en vijf. De finale versie wordt verwacht rond 21 juni.

Op middellange termijn, zullen de volgende versies van Firefox een permanente Home bookmark krijgen, een deelfunctie voor sociale netwerken, een PDF-lezer die in de browser is geïntegreerd en een menu dat te vergelijken is met de Jumplists van IE9 die recent werden gepubliceerd. Maar deze functies zullen zonder twijfel voor de versie 6 zijn.

Show More
Back to top button
Close
Close