Windows 8 in 2012

Het is nu ook officieel: Steve Ballmer heeft de volgende versie van het Microsoft OS aangekondigd, voor volgend jaar.

post-image-3

Ballmer deed deze aankondiging vanuit Tokyo, waar hij sprak voor een publiek van ontwikkelaars. De CEO beloofde verschillende versies voor PC’s en tablets, om te beantwoorden aan de verschillende types en formaten van de draagbare apparaten. Deze aankondiging bevestigt de informatie die Intel een week geleden naar buiten bracht, dat Windows zonder twijfel zou worden afgewezen voor het ARM- en het X86-platform.

Terzelfdertijd bevestigt Microsoft ook dat het volgende OS Windows 8 zal worden genoemd.

Maar Windows is nochtans niet dood. Het OS werd pas in 2009 gelanceerd en is amper 2 jaar oud. In 2011 wil Microsoft er nog 350 miljoen exemplaren van verkopen.

Het valt nog moeilijk te zeggen wat de nieuwigheden in “Win 8” zullen zijn, maar er is sprake van een vernieuwde interface, ondersteuning voor ARM-chips en een aanpassing aan de wereld van de tablets. Dit nieuwe formaat dat binnenkort op de markt zal worden losgelaten, toont aan dat de huidige 7-versie niet is ontworpen voor tablets, terwijl Android en iOS net wel voor deze omgeving werden gemaakt. We zullen meer weten op de bijeenkomst “D: All Things Digital”, die volgende week zal worden gehouden in Rancho Palos Verdes (Californië). Ook Steven Sinofsky, voorzitter van Windows Live Division, zal er worden verwacht.

Show More
Back to top button
Close
Close