Android vs Windows Phone 7: de oorlog is begonnen

Waar Android nu het meest verkochte mobiele OS is, en IDG denkt dat Windows Phone 7 nummer twee zal zijn in 2015, heeft Pyramid Research iedereen verbaasd door te stellen dat het mobiele besturingssysteem van Windows de koploper zal zijn vanaf 2013. Een verklaring die des te verbazender is omdat de eerste toestellen die afkomstig zijn uit de MS-Nokia alliantie pas in 2012 verwacht worden.

post-image-3

Maar is deze voorspelling, die op zoveel scepticisme onthaald werd en door velen in vraag gesteld werd, wel zo gek? De opschudding is ontstaan rond een "mini" rapport van een pagina groot, gewijd aan de verkoop van mobiele toestellen. Deze pagina voorspelt voor Android een groei van 28% in 2011, en tot 45% in 2015. Maar op de laatste lijn wordt toegevoegd: "Wij voorzien echter dat Windows Phone in 2015 zal uitgroeien tot het belangrijkste OS voor de smartphone". Na een moeilijke start zou Phone7 in 2013 doorbreken en Android inhalen.


Stella Bokun, analiste bij Pyramid, heeft in een telefonisch gesprek met Network World de voornaamste argumenten toegelicht die tot deze conclusies geleid hebben.

Zij verwijst o.a. naar de naamsbekendheid van Nokia, die bij de gebruikers zal blijven duren, en de sterke relaties van Nokia met de telefoonoperatoren. Zij stipt ook aan dat de markt van de smartphone nog amper begint, en dat Nokia momenteel niet sterk aanwezig is in Noord-Amerika. Tal van argumenten die, volgens Pyramid, een toekomstige groei van Windows Phone 7 verrechtvaardigen.

Een ander argument is het belang van de Chinese markt, die de voorkeur zou kunnen geven aan Microsoft boven Google, terwijl de Nokia markt in Europa zich zou handhaven en zich in 2012 zou herpakken, na de daling die voor 2011 aangekondigd werd.

Show More
Back to top button
Close
Close